PADDLING

Blekinge skärgård erbjuder paddling i världsklass.

Följ de rekommenderade lederna på ARK56 eller planera ditt eget äventyr. Njut av Blekinge biosfärområde eller upptäck världsarvet i Karlskrona. Båda skyddas av FN-organet UNESCO. Kombinera paddling med högkvalitativt boende eller varför inte övernatta på en egen ö? Vi har paket i olika svårighetsgrader och kan erbjuda guidning, hyra av kajak, cykel och utrustning. I närområdet kan ni se fornlämningar från vikingatiden, häckande havsörnar, lekande sälar och en fungerande örlogsbas i 1700-talsmiljö mm.

CYKLING

Upptäck öriket med cykel.

Karlskrona i Blekinge skärgård har många olika alternativ till härliga cykelvägar. Cykelluffa genom Karlskrona skärgård via skärgårdsbåtarna, upptäck Karlskronas vackra stad, cykla och se fornlämningar från stenåldern och framåt eller varför inte uppleva vår härliga natur.

FISKE

Vi erbjuder fiske i världsklass!

Blekinge skärgård är världskänt för sitt gäddfiske. Grunda vikar och den steniga skärgården är den optimala miljön för gädda. Här kan man också fiska efter abborre som även den är talrik. Under våren kommer sillen in i skärgården och det är ett väldigt bra fiske för familjen. Vårt paket Royal är väl inarbetat med den bästa stugan och en båt som är anpassad för denna typ av skärgård.

I VATTNET

Vattnet har en aktivitet för alla!

Skärgården erbjuder flera fina badstränder eller fina klippbad. Hitta just ert smultronställe för sol och bad! Snorkelleden på Dragsö erbjuder ett undervattens äventyr för nyfikna och för dykare erbjuder skärgården dykning i världsklass i form av spektakulära vrak och en chans att dyka med sälar.

VANDRING

Upplev Sveriges trädgård till fots i din takt.

Det finns många vackra vandringsstråk i och i närheten av skärgården. Vandra genom ekskogar på öar eller varför inte göra en historievandring. Här finns flera olika vandringsmöjligheter där ni kan ta båtfärjan till Aspö för att strosa runt eller ta en tur till Skärva för en promenad i de vackra ekskogarna.

Warning: Undefined variable $cookies in /customers/f/f/f/blekingeoutdoor.se/httpd.www/wp-content/plugins/lightweight-cookie-notice/public/class-daextlwcn-public.php on line 354